Nyereményjáték - aktuális nyereményjátékok gyűjtőhelye - akciók 2014, Facebook nyereményjáték, TESCO Simpson család hűtőmágnes cserebere, nyeremények, autó, játék, nyereményjáték online, lottószámok, ötöslottó, hatoslottó, nyerőszámok, autó nyereményjáték, ingyen nyereményjáték, nyeremény, pénz nyeremény, autó nyeremény, akció, online nyereményjátékok, pénznyeremény

Hírlevél feliratkozás

Fórum Lilliput.hu

Offtopic, sőt off-site - Társalgó

Összes fórum téma

Hozzászólás témához Új témakör létrehozása 1 / 2287 oldal
Hozzászólás: 2014. szeptember 01. :: 08:38

addig elállt, amíg a fiam elment a suliba és elvittem lányomat. Hazaértem, rögtön rákezdett újra :) szóval úgy érzem, hogy most mázlink volt. Délután is jó lenne megúszni
Hozzászólás: 2014. szeptember 01. :: 08:25

fozo.gabi! Kaposváron,éjfél óta :( mikor "unja" meg ?Erre gondoltam én is,elég,hogy elkezdődik az isi,még az idő is :((
Hozzászólás: 2014. szeptember 01. :: 05:39

Zuhog az eső Érden :(
Remélem alábbhagy, különben nemcsak az egyik gyereket kell átvinnem Budaörsre a suliba, hanem a másikat is Érdre, mert két busszal kell mennie plusz begyalogolnia....
Hozzászólás: 2014. augusztus 31. :: 22:23

Amíg nem voltam itthon (Pesten kulcsot kerestem és lánybúcsúztattam), 1 csibe beleesett a kotlós itatójába és megfulladt.:( Párom véletlenül bent felejtette az itatót az alvó helyükön.:(
Nem kell lámpa, a kotlós ellátja őket. Még kb. 3 hétig el vannak zárva a többiektől, egy olyan kifutószerűségben, ez a disznóól előtere. Ott kapnak napfényt is, levegőt is, tudnak egy kicsit futkorászni is. Utána mennek majd csak ki a baromfiudvarra a többi közé.
Ma teszteltem, a kotlós nagyon tuti. Az egyik kiscicánkat odaraktam, hogy mi történik. Vadászni nem volt ideje, a kotlós úgy elzavarta, ahogy kell. :)) Szóval ha később ki lesznek engedve a többi közé, akkor sem lesz gond, anyuka elintéz mindenkit. :))
Zabálnivaló kis duracell elemes gombócok.:)) Úgy futkorásznak, hol itt vannak, aztán már ott. :)) Ahogy a kotlós csippent valamit a földről, gyorsan odasereglik az összes 10 csibe, hogy ők is egyenek abból, amiből anyuci. :))
Hozzászólás: 2014. augusztus 31. :: 21:28

http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/sorozatok/2
61-Hofi-Geza-Szeretunk-es-Szeretni-fogunk/#4

Hofi rajongóknak :) :))
Hozzászólás: 2014. augusztus 31. :: 20:11

http://m.origo.hu/kultura/20140821-ot-konyv-melyektol
-jo-szulok-lehetunk.html
Hozzászólás: 2014. augusztus 30. :: 21:27

Megvan a magyar rekord. :D 3x akkora volt az óriás taki mint az előző kisérlet. 625 m2.
Hozzászólás: 2014. augusztus 30. :: 19:04

A kotlós alatt jó dolguk van, de ha útnak erednek? :)

szigiagi: nekünk több öszetörött a szerencsétlen szériánál.
Sajnos a 21 napra meg szükségük van. De a kikelt mennyiség is szép szám! :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 30. :: 15:58

Sikerült 26:12-kor vásárolnom, a supershop szerint...
- Online bingo - tölts fel 10 eurót, és nyerj több milliót! (új)


Hozzászólás: 2014. augusztus 29. :: 13:58

Itt olvasom a csibés sztorikat.
A kótlos mellé nem kell lámpa ,mert a kótlos melegíti a csibéket, ha nem veszik el tőle ,nagyon aranyosak ahogy a szárnya alól kukucskálnak.
Hozzászólás: 2014. augusztus 29. :: 10:19

Ja, és elvileg (falubeliek mondják, akik már jó párszor keltettek), ezek a csibék a legjobbak, legszívósabbak, amik ilyenkor aug-ban születnek. Mire jönnek a hidegebb idők, addigra már elég nagyok lesznek.
Hozzászólás: 2014. augusztus 29. :: 10:17

zshajni
Nekem eddig ez volt az első tyúkom, ami kotlós. Eddig nem üldögélt egyik sem.:( Hát most észrevettem, hogy egyfolytában csak csücsül, hát alá raktam tojást. Csak 14-et tettem alá, mert annyi nagyobb tojásom volt éppen, kicsiket nem akartam alá rakni, amiket az új tyúkok (ideiek) tojtak. 14-ből 11 csibe lett. :) Remélem, meg is marad mind.:) 2 összetört kotlás közben, biztos valahogy rosszul lépett a kotlós. Az egyik már 2-3 nappal a kelés előtt, de így sem élte túl az a pipi, még korai volt így is neki.:( 1 pedig nem kelt ki, nem is csipogott szegény, nem részletezem tovább.
De így is van 11.:)) Ha lett volna több nagy tojásom, alá raktam volna 17-19-et is, annyi alá fér elvileg.
Kotlós tök aranyos a kiscsibékkel. :)) Kis pelyhes gombóckák. :))
Hozzászólás: 2014. augusztus 29. :: 06:26

szigiagi - hasonlóan csibe kelés fan vagyok. :)
Volt apósomat a halálba tudnám kergetni, mert ha meghallom, hogy egy tyúk kotlós, elkezdem fűzni anyóst (csalafinta vok, apósnál ugye nem sok babérra tennék szert :P), hogy tegyünnk néhány tojáskát alá, ha már így is ül.
Idén 3 kotlóst sikerült megültetni, de sajnos az egyik széria nem sikerült. :( A többi (össz.15) nagyon édes.
Jut eszembe - mennyit tettél alá?
Visszatérve az időpontra: ennyire őszi keltetésről nem hallottam még. Lámpázni is kell majd őket?
A kedvencem nekem is az a pillanat, amikor kelnek.
Szeretem ahogy mozognak a vízben :) (felénk is ez a szokás), de a fő kedvenc, a tojás fülemhez helyezése. :D
No ez se lett rövid. :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 29. :: 00:05

szigiagi
Tetszett a 9.43-as hozzászólásod és egyetértek:
"Minden fejben dől el." :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 28. :: 20:16

Gyerekkorom egyik leghorrorisztikusabb élménye az volt, amikor anyukám a kertben elkezdett ebéd előtt levágni egy tyúkot, de az meglépett menet közben.
Elkezdett futkosni, a feje meg lifegett utána, egy kis bőrdarab tartotta. Addig-addig futkosott, míg nekiszaladt a nagy diófának, arról visszapattant és elterült.
Azelőtt se ettem sok húst, de ez valahogy nagyon betett :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 28. :: 19:28

Nincs valakinek véletlen eladó pici mp4 lejátszója amit fel lehet csiptetni ruhára vagy nadrágra? A lényeg hogy pici legyen és hogy rádiót lehessen hallgatni vele és hogy jól bírja az aksija :) coke kupak + kp-ért vagy csak kp :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 28. :: 10:24

szigiagi: tudom, hogy így működik, el is fogadom, sőt imádom a húst, szinte bármit, de ne nekem kelljen megölni és olyant nem eszek meg amit szeretgettem előtte.
Ha belegondulunk bizonyos helyeken kutty meg tengerimalac, galamb és még sok más amit mi nem szoktunk állandó kaja.
Anno gyerekkért - 5 éves voltam - kész cirkusz lett a nagyszüleimnél disznóvágáskor, mert bőgtem amikor leszúrták őket. És ott nem egyet hanem 3-4-et nyírtak ki egyszerre.
Nyilván nem vagyok alkalmas ilyen életvitelre. :D Inkább a tesco-s csirke. :)
Hozzászólás: 2014. augusztus 28. :: 09:48

Ja, és ma reggelre már 6 napos csibénk van + 2 már csinált egy kis lyukat a tojáshéján.:)) És valószínű lesz egy fekete tyúkocskánk. :)) Az egyik majdnem fekete kis pihés jószág.:)) Apuka kendermagos volt, anyuka vegyesen kendermagos és vörös.:) Olyan izgi. :)) Mindig mosolygok, ha eszembe jutnak.:)) És elég sokszor, mert folyamatosan ellenőrzöm őket. :)
Na jó, befejezem. Nem untatom tovább itt a népet a csibés sztorimmal. :))
Hozzászólás: 2014. augusztus 28. :: 09:43

Reacska
Minden fejben dől el. Úgy kell hozzáállni. Ha arra gondolsz, hogy inkább a saját nevelésűt eszed, aminek tudod mit adtál enni, inni, esetleg gyógyszert vagy a boltit, aminek a csomagolására fele sem igaz dolgok vannak írva és ki tudja hogy hol és mit etettek vele... Ha lenne rá lehetőséged hogy állatot nevelj, akkor lehet Te is máshogy gondolnád és állnál hozzá.
Egyébként a zöldségeknek is van lelkük, csak nem halljuk a sírásukat... és amit nem tapasztalunk, arról azt hisszük, hogy nincs... De a zöldségeket, gyümölcsöket, gabonát, soha senki nem siratja, csak az állatokat. Ez a természet rendje, az élőlények megeszik egymást: állat növényt, növény állatot, állat állatot, és valamilyen szinten növény növényt is (gondoljunk az élősködőkre, ami minden tápanyagot elvesz a gazdanövénytől, néha a gazdanövény elpusztulásáig víve a folyamatot).
Hozzászólás: 2014. augusztus 27. :: 22:23

szigiagi: biztos úgy normális vidéken, de én nem tudnám megenni, inkább az üres kenyér. Olyan mintha a kutyámat rántanám ki miután 2 évig szeretgettem. :|
Korábbi hozzászólások