A világbajnokságok legfiatalabb labdarúgói

A 2006-os németországi világbajnokságon több komoly labdarúgó is akad a top 10 legfiatalabban pályára kerülő labdarúgó között. Az első helyen viszont egy ismeretlen togói játékos található Assimiou Touré személyében, aki 18 éves 5 hónapos és 12 naposan lépett pályára Dél-Korea ellen, ezzel ő lett a 2006-os vb legfiatalabb játékosa. Mögötte Lionel Messi következik, aki szintén nem töltötte be még ekkor a 19-et, Messi ráadásul gólt lőtt és gólpasszt ekkor, a csapata pedig 6-0-ra tömte ki a szerbeket. A harmadik helyen Cesc Fabregas található, de Aaron Lennon és Sergio Ramos is ott van a top 10-ben sportfogadó oldalak információi alapján.

4 évvel később Dél-Afrikában Christian Eriksen volt a legfiatalabb pályára lépő játékos, a dán klasszis 18 éves és 4 hónapos volt 2010. június 14-én, amikor a csapata 2-0-os vereséget szenvedett a hollandoktól. A második legfiatalabb játékos Vincent Aboubakar volt, aki 5 nappal később pont a dánoktól szenvedett vereséget, Eriksentől pedig mindössze 28 nappal marad el a kameruni csatár. Ezután az új-zélandi Chris Wood következik, aki évek óta a Premier League-ben futballozik, világbajnokságon pedig 18 éves és 6 hónapos múlt, amikor a szlovákok ellen pályára küldtek a 72. percben.

2014-ben Luke Shaw nyerte meg ezt a kategóriát, igaz már kevesebb mint 2 hónap kellett, hogy betöltse a 19-et. Az angol bal hátvéd kezdőként kapott szerepet a Costa Rica elleni találkozón Roy Hodgson szövetségi kapitánytól, a találkozó 0-0-ás döntetlennel zárult. A második legfiatalabb az amerikai Julien Green volt, a harmadik helyen pedig az ecuadori védekező középpályás Carlos Gruezo következik. Az angoloktól Raheem Sterling is előkelő helyet foglal el, ő ráadásul már az olaszok ellen is megkapta a lehetőséget, méghozzá kezdőként.

A legutóbbi világbajnokság legfiatalabb labdarúgója Daniel Arzani volt Ausztráliából, a jelenleg 23 éves labdarúgó 19 éves 5 hónapos és 12 naposan lépett  pályára a franciák elleni mérkőzés hajrájában. A második helyezett is ugyanezen a találkozón kapott lehetőséget, nagy különbség, hogy őt mindenki ismeri a világon és alapembere volt a francia csapatnak. Kylian Mbappé 15 nappal maradt el Arzanitól, így ezen a listán be kellett érnie a második hellyel, de a világbajnoki cím és a legjobb fiatal játékos díja elég vígasz lehetett számára. A harmadik legfiatalabb Achraf Hakimi volt Oroszországban, aki szintén nem töltötte még be a 20-at, amikor lehetőséget kapott.