A valaha készült 10 legjobb kaszinós film – ezeket kár lenne kihagyni!

A hazárdírozás évszázadok óta közkedvelt szabadidős tevékenységnek számít szerte a világon. Mivel egyre nagyobb rajongótáborra tett szert, szükségessé vált olyan intézmények nyitása, ahol az emberek fogadásokat köthettek. Így jöttek létre a kaszinók. A manapság már számos asztali játékot, nyerőgépet és más fogadási lehetőséget kínáló létesítmény az USA egyik státusszimbólumává vált. Nem is csoda, hogy számos hollywoodi film látott napvilágot, melyeknek a kaszinó a központi akciótere. Van köztük dráma, akció és vígjáték is. Melyek a legjobb alkotások? Nézze meg a Legjobbkaszinok.net kaszinó weboldal listáját!

10. A krupié (1998)

Kevés brit kaszinó film produkciót ismerünk, azonban „A krupié” gyorsan alapművé nőtte ki magát a témakörben. A film főhőse egy Jack Manfred nevű író, akit elhagyott az ihlet. Miután egy kaszinóban talál munkát, úgy véli, új ötletekre lel majd. Az eddig soha nem tapasztalt életstílus gyorsan magába szippantja, és olyan ügyekbe keveredik, melyek irányítása kicsúszik a kezei közül.

9. Pókerarcok (1998)

A Texas Hold’em feltörekvő népszerűségének egyik termékeként került mozikba a „Pókerarcok”. Az ifjú joghallgatónak hihetetlen tehetsége van a pókerhez, azonban egyszer csúfosan kikap egy orosz gengsztertől. Ezután úgy dönt kiszáll az egészből, és tanulmányaira fókuszál. Azonban a váltás nem ilyen egyszerű.

8. Hazárdjáték (2014)

A film főszereplője egy Jim Bennett nevű nagyra tartott egyetemi professzor, aki nem mellesleg elképesztő szerencsejátékos. Azonban egy olyan ügybe keveredik, ahol egy maffiózótól kényszerül kölcsön kérni, melyért cserébe csak saját életét tudja felajánlani. Jimet onnantól beszippantja az új titkos közeg, ahol jól megállja a helyét.


7. Casino Royale (2006)

A James Bond széria egyik leütősebb filmje. A világ egyik leghírhedtebb terroristája a montenegrói pókerversenyen vesz részt, hogy elég pénzt nyerjen veszélyes partnerei megbékítésére. Bond-ot küldik a nehézfiú elleni játékra, ahol az egyre növekvő tétek mellett a helyzet is rendületlenül forrósodik.

6. Másnaposok (2009)

„Ami Vegasban történik, Vegasban is marad” – lehetne a film mottója. Három barát, Phil, Stu és Alan barátjuk Doug legénybúcsúját ünnepli a kaszinóvárosban. Másnap azonban emlékek nélkül ébrednek. Ráadásul, egy tigris van a szobában, egyiküknek hiányzik egy foga és eltűnt a vőlegény. A triónak pár órája van összerakni a képet, mielőtt vissza kell érniük az esküvőre. Röhögés és izgalom garantált!

5. Kaszinó (1995)

Martin Scorcese egyik remekműve a témában. A színtér ismét Vegas, ahol Sam Rothstein, egy jólmenő kaszinóvezető régi kapcsolatot ápol a maffiával, de már normális, csendes életet él. Ez egészen addig működik is, míg meg nem jelenik egykori barátja, Nicks Santoro, a maffia egyik fő embere, aki teljesen felforgatja Sam mindennapjait.

4. Félelem és Reszketés Las Vegasban (1998)

A ’70-es évekbeli USA-ban járunk, a hippi korszak és Nixon elnöksége idején. Egy Raoul Duke nevű sportriportert felkérik a nevadai sivatagban tartandó motorverseny tudósítására. Útra is kel barátjával, azonban Vegasban kötnek ki. A duó mérhetetlen mennyiségű alkohollal és droggal felvértezve megy neki a kalandnak, az amerikai álom megtalálásának reményében.

3. Maverick (1994)

Jöjjön egy igazi western komédia! Bret Maverick eltökélte, hogy indul minden idők legjobb pókerversenyén. Az eseményre hatalmas a buy-in, azonban legalább ekkorát is lehet rajta kaszálni. Amellett, hogy a film rendkívül fordulatos, a Texas Hold’em szabályait is szuperül el lehet sajátítani általa.

2. A szerencsejátékos (1974)

Sok filmlista igencsak alulértékeli „A szerencsejátékost”, viszont nekünk irtóra tetszett. Alex Freed egy komplikált kettős életet fenntartó férfi. Barátai és családja visszafogott tanárként és íróként ismerik, titokban azonban vérbeli szerencsejátékfüggő, akinek szokásai és költségei már kezelhetetlen szintre értek. Az anyjától ellopott pénzzel még egy utolsó próbát ad pénze (és normális élete) visszanyerésére.

1. Ocean’s Eleven (2001)

A film főhőseként bemutatott Danny Ocean nagy tervet eszelt ki. Egy legendás rablást akar véghez vinni, melyhez egy bevállalós, kockáztatni merő és tehetséges emberekből álló csapatra van szüksége. Céljuk Las Vegas három leghíresebb kaszinójának kifosztása, ahol a fődíj 150 millió dollár. A dolgok természetesen nem a terv szerint alakulnak, és a csapatnak számos kihívással kell szembenéznie.

  1. február 8.