München: olimpia, bajnokság, stadiontúra

München: olimpia, bajnokság, stadiontúra

München, Németország egyik közlekedési, gazdasági és kulturális központja. A város címerén egy szerzetes is látható. Ennek az a magyarázata, hogy a város neve, a német Mönch szóból ered, ami szerzetest jelent.

Olympia Einkaufszentrum

Amikor idegen országba utazunk, nem mindig azért tesszük, hogy egész nap látványosságokat nézzünk, vagyis múzeumokba térjünk be, vagy remek építészeti csodákban gyönyörködjünk. Sokszor az jelenti számunkra a kikapcsolódást, ha egy-egy üzlet kínálatát szemléljük meg, vagy kifejezetten vásárlási céllal érkezünk külföldre.

Ez a furcsa szó – Olympia Einkaufszentrum – egy bevásárlóközpontot takar.  A neve kapcsolódik az olimpiához, mégpedig oly módon, hogy az az 1972-ben megrendezett nyári olimpiai játékok közelében épült. Naponta több tízezer látogatót, vásárlót szippant magába. A bevásárlóközpont könnyen megközelíthető, hiszen a közelében van a metrómegálló. Természetesen, autóbusszal és autóval is a helyszínre lehet utazni. 

A bevásárlóközpontban szinte mindent lehet kapni, ami szem-szájnak ingere. Vannak üzletek, ahol jó áron, nagyon jó termékeket lehet venni, de azért itt is megtalálhatók a drágább üzletek. A bevásárlóközpontban a ruha mellett, kozmetikumokat is lehet vásárolni, sőt még egy kellemes masszázsra is van lehetőség. Mint a legtöbb bevásárlóközpontban, itt is van lehetőség étkezésre, hiszen többféle – nyugati, ázsiai, közel-keleti – étterem is képviselteti magát.

Olympiapark

Az Olympiapark nem más, mint egy park Münchenben. A park az egykori olimpiai játékok helyszínén terül el, és az egykori olimpiai létesítmények még most is megcsodálhatók. A parkban nem csak egy kellemes sétára, hanem kikapcsolódásra is van lehetőség, hiszen gyakran szerveznek itt koncerteket, de a sportesemények sem ritkák.

A parkban kellemesen tölthetjük el a szabadidőnket. Jó időben piknikezésre is van lehetőség. A parkban, az olimpia toronyba is fel lehet menni, ahol egész München pőrén tárul a szemünk elé. A látvány nem csak önmagáért beszél, csodálatos is.

Englischer Garten

Az Englischer Garten, vagy más néven, Angol Kert, München egyik legcsodálatosabb helyszíne. A park nem csak egy sétára csábíthat el bennünket, hanem építészeti remekművekben is gyönyörködhetünk. Megtalálható itt a Monopteros, vagyis a körtemplom, de egy japán teaházat is megcsodálhatunk, ha Münchenbe vezet az utunk.

Fociőrülteknek

A foci rajongói biztos, hogy megtalálják ebben a városban a számításaikat, hiszen egy sima bajnoki meccs is nagy élmény itt. Münchenbe kedvezményes utakat is szerveznek azok számára, akik személyesen is szeretnék a mérkőzéseket végig izgulni. Ha már ott vagy, sportfogadás bónusz is vár rád, az 1xbet alternatív link információkat kínál, hogyan tudsz fogadni a kedvenc csapatodra.

Allianz Aréna látogatás

Ha már München, akkor egy stadiontúra is beleférhet. Az Allianz Aréna ad otthont a Bayer München focicsapatának, így akár élőben is megnézheted, hogy hol rúgják a bőrt a kedvenceid, és akár ki is próbalhatod, milyen a kispadon ülni.

Az Allianz Arénát évente több ezer turista látogatja meg. Talán emiatt is van a helyszínen annyi ajándékshop és étterem. A tájékozódást idegenvezető segíti. Fotózkodásra is van lehetőség. A túra során a múzeumba is betérhetünk, ahol rengeteg relikviát láthatunk, és sok-sok információval lehetünk gazdagabbak a csapattal kapcsolatban.